Jos alkaa konehuoneesta tila loppumaan, niin mulla on neljän tuuman korotuksella oleva kuitupeitto Foxiin jonka voisin vaihtaa vastaavaan matalampaan.


Oisit kysynyt.kaara91 kirjoitti:Olisit sanonut ton kuukausi sitten. Mulle on jo tulossa semmonen. Tavallinen ehjä ylimääräinen peltinen kyllä löytyy.
Jos punaisessakin GT:ssä tila loppuu niin otahan yhteyttä niin vaihellaan.kaara91 kirjoitti:Toisaalta mulla ei olis ollu kuitusta sulle tilalle. Punaisessa GT ssä on jo 2in ja tulevaan Ronttoseen on sitten tulossa korkeampi 3,5in sn95 mallinen.
Pete ei oo vielä lähettäny, eihän se oo voinu niitä testatakari gt kirjoitti:mites Kaara kun en huomannut tuossa taulukossa noita sukkahousuja enkä alkkareita ollenkaa. Et oliks ne niin huonoja ei muuten kun noihin omiin ronttosiin rupesin jo noita sukkiksia virittelemään![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sori![]()
Jep, täytyy nostaa hattua asenteelle. Tietysti K&N insinöörit ovat varmaan päteviä kavereita mutta mielestäni kyseenalaistaminen on monesti älykkyyden merkkikaara91 kirjoitti:Käytännössähän kaiken lian poistavaa suodatinta ei ole olemassa. Jos näin halutaan liikutaan molekyylitasolla. Samoin ilman virtausnopeus suodattimessa pitää pudottaa, jotta partikkelit yleensä tarttuvat suotimeen. Hyvä suodin on sähkösuodin, mutta mites semmoisen autoon laitat näille ilmamäärille. Oikeastaan moottorin kulumisen kannalta ilmansuodattimen läpi meneviä hiukkasia voisi rinnastaa hiomapaperiin. Ajatellaan metallipintaa, jota hangataan eri karkeisilla himapapereilla. Kun karheutta hienonnetaan tarpeeksi pintaan ei enää jää näkyvää jälkeä hionnasta. Samalla hionnassa poistuva materiaali vähenee paperin karheuden pienentyessä. Jossain vaiheessa moottorissa tullaan siihen pisteeseen, että partikkelikoolla ei ole enää merkitystä. Tässä olen samaa mieltä K&N insinöörien kannssa. Samalla voin todeta, että tuo 10-20 micronin luku täytyy olla mm eikä tuumia, alakuvassa punainen alue. Eli moottorille 0,01-0,02mm partikkelikoko on kuluttavin.
Tuon Dinairin kuvan mukaan pitäisi siis suuremmat kuin 0,001mm partikkelit saada suodatettua pois ja kokoluokassa 0,01 suuremmat K&N mukaan ehdottomasti pois. Kuvan mukaan alle 0,001mm koossa ei ole moottorille kuluttavia aineita. Pakokaasua ja savuahan sieltä ei pois saa, joten aika hyvin tuo asia tuosta kuvasta selvinnee, mikä koko on vaarallista ja saatava suodatettua katuautosta pois.
Samoin tuon G3 ilmastointivillan käyttö on kait turvallista, koska lähes kaikki yli 0,005mm partikkelit jää 100% suotimeen. Suotimen muuttuminen sisäpuolelta mustaksi ei välttämättä johdu suodattimen huonoudesta, vaan kyse voi olla hiukkasista esin noki, joka ei vaikuta enään moottorin kulumiseen. Kovassa luokassa kyllä liikutaan, jos tuo kaikki kiinteä aineinen pitää saada pois eli 0,001mm 1mikroni koko 100%. Suodattimesta tulee tällä kriteeerillä valtava, muutoin paineero kasvaa liikaa. Täytyy vielä kaivaa paperisuodattimista käppyröitä, niin ollaan paljon viiisaampia. Veikkaan kyllä, että en varmasti ole ensimmäinen joka asiaa tutkii. Nyt vaan asia on niin, että tämä asia selvitetään perin pohjin, vaikka insinöörit ja suodatinvalmistajat on jo asian tutkineet. Todennetaan vaikka sitten vaan, että he ovat olleet oikeassa.
http://www.nicoclub.com/archives/kn-vs-oem-filter.html