Re: Hyvästit foorumille

Yleistä keskustelua liittyen itse keskustelupalstaan. Kerro, jos jokin ei toimi tai pitäisi olla toisin, tai pyydä neuvoja.

Valvojat: Firebolt, Ville K, starsky

Avatar
Late
Aina äänessä
Viestit: 1262
Liittynyt: 29 Touko 2004, 00:25
Auto: 1984 Mustang SVO 2,3T
1988 Thunderbird Turbo Coupe 2,3T
Paikkakunta: Kangasala

Re: Hyvästit foorumille

Viesti Kirjoittaja Late » 12 Helmi 2020, 14:47

edit starsky 120220: Tästä edestä poistui viesti, kun käyttäjä pyysi poistamaan tunnuksensa ja viestinsä foorumilta. Toivotin hänet tervetulleeksi foorumille takaisin kun/jos innostuu uudelleen ja tietysti kehoitin osallistumaan jatkossakin kerhon tapahtumiin. Eli keskusteluketjun alku puuttuu, mutta keskustelu jatkukoon.

Harmi jos foorumi ei ole vastannut odotuksiasi. Ja pääasia että olet saanut ongelmat ratkaistua.

Aina kannattaa kuitenkin muistaa että kaikkiin kysymyksiin ei yksinkertaisesti foorumin käyttäjät tiedä vastauksia. Harrastefoorumi ei ole mikään vastausautomaatti. Mustangien kirjo on kuitenkin niin laaja että vaikka käyttäjiä on paljon, niin ihan joka vuosi- ja korimallin juttuihin ei välttämättä kukaan tiedä vastauksia.

Jos olet saanut täälläkin keskuteltuja ongelmia ratkottua niin kannattaa aina laittaa ketjuun lisää tietoa miten homma selvisi. Tämä voi auttaa jatkossa jotakuta muuta foorumin käyttäjää
Late

-84 Mustang SVO
-88 Thunderbird Turbo Coupe

Avatar
kaara91
Over The Top
Viestit: 7218
Liittynyt: 12 Kesä 2009, 21:10
Auto: -91 GT charged, -91 LX, -89 GT Convertible
Toyota Corona Cab 2.0 -69 Turbo
Hiace-99, Volvo V40 -00.
Paikkakunta: Vihti

Re: Hyvästit foorumille

Viesti Kirjoittaja kaara91 » 12 Helmi 2020, 16:18

Saiskos tietää missä sellainen tietopankki sijaitsee, missä Mustangiin liittyvistä asioista tiedetään enemmän. Pitää myös muistaa, että foorumi toimii talkoovoimalla kerholaisten ylläpitämänä. Kuten Late kirjoitti kaikkiin kysymyksiin ei pysty itse pirukaan vastaamaan. Haluaisin nähdä sellaisen korjaamon, joka pystyy korjaamaan auton kirjeen tai puhelun avulla.
Mutta se on hyvä jos asiat on taas kunnossa ja auto on saatu kuntoon. Olen kans huomannut tänne 10vuotta jo kirjoitelleeni, että osa kyselijöistä ei osaa antaa palautetta, saati edes pientä kiitosta täällä apua saatuaan. No... jokainen taaplaa tyylillään. Ei muuta, kuin terve vaan ja onnea tulevaan..

Mitä muuten tämä teksti tarkoittaa ?
"Olen kysynyt auton tekniikkaan ja vikoihin liittyviä neuvoja ja niihin on myös vastattu. Mutta olen huomannut että vastauksiin ei jostain syystä haluta vastata, vaikka kysyisi useaan kertaan neuvoa".

Avatar
starsky
Aina äänessä
Viestit: 1590
Liittynyt: 10 Marras 2012, 16:46
Auto: 1966 ht
Paikkakunta: Kuopio

Re: Hyvästit foorumille

Viesti Kirjoittaja starsky » 12 Helmi 2020, 21:18

Aika luonnollista on, että ei viitsi kovin paljoa antaa ohjeita johonkin asiaan, josta ei oikein tiedä mitään. Itse en ainakaan osaa antaa oikein mitään ohjeita muille kuin earlyille, kun ei ole mitään kokemusta uudemmista malleista.

Saattaa kysyjälle tulla sitten tunne, että hänen kysymyksiin ei haluta vastata mitään, vaikka taustalla on ihan jotain muuta (siis ei vaan viitsi vastata tyhjänpäiväistä jos halutaan eksaktia infoa johonkin tiettyyn asiaan ja tietoa ei ole).

Foorumilla muutenkin asiat tahtoo tapahtua vähän verkkaisemmin ja kysymyksiin ei välttämättä tule viikkoon kahteen mitään vastauksia. Pitäisi olla hieman kärsivällisyyttä. Nykyaikana saattaa juurikin olla malttamattomuutta odotella vastauksia kun on totuttu asioiden tapahtuvan samalla hetkellä. Foorumi on minusta siis hieman väärä paikka odotella instant-ohjetta muutaman päivän viiveellä.

On selkeä kannanotto vetää tunnukset kokonaan pois foorumilta jos se ei tarjoa mitään lisäarvoa omaan harrastuskuvioon - en minäkää tätä omaa harrastustani pidä yllä muita miellyttääkseni. Toisaalta jos aina on vain pyytämässä ja vaatimassa ja ei ole koskaan antavana osapuolena, niin aika yksipuolinen näkemys ja jos kaikki toimisivat samalla tavalla, niin eihän tästä mitään tulisi.

Kankkis
Addikti
Viestit: 160
Liittynyt: 07 Huhti 2018, 23:05
Auto: Mustang HT '66 302 5speed manual
Paikkakunta: Humppila

Re: Hyvästit foorumille

Viesti Kirjoittaja Kankkis » 12 Helmi 2020, 21:34

Usein myös kysytään johonkin asiaan apua mihkä ei voi noin vain tietää syytä ilman että asiaan tosiaan perehtyy ja pääsee itse mittailemaan ja toteamaan sen vian. Tietysti tämäkin vain spekulointia kun ei enään näy että mistä asiasta edes ollut kyse.
Mutta näin itse kun päivät työkseen autoja korjaa niin huomannut että moni luulee että esimerkiksi näkemättä autoa pystyy sanomaan missä vika on, kun kuitenkin mitä uudempi auto sen enemmän mahdollisuuksia löytyy.
Mustang HT'66 302 5 speed tremec
Taunus Stw-75 2.6 v6

Avatar
Firebolt
Superpölöttäjä
Viestit: 2949
Liittynyt: 10 Heinä 2010, 15:39
Auto: Autoton
Paikkakunta: Kuopio

Re: Hyvästit foorumille

Viesti Kirjoittaja Firebolt » 13 Helmi 2020, 00:17

starsky kirjoitti:
12 Helmi 2020, 21:18
Foorumilla muutenkin asiat tahtoo tapahtua vähän verkkaisemmin ja kysymyksiin ei välttämättä tule viikkoon kahteen mitään vastauksia. Pitäisi olla hieman kärsivällisyyttä. Nykyaikana saattaa juurikin olla malttamattomuutta odotella vastauksia kun on totuttu asioiden tapahtuvan samalla hetkellä. Foorumi on minusta siis hieman väärä paikka odotella instant-ohjetta muutaman päivän viiveellä.

Toisaalta jos aina on vain pyytämässä ja vaatimassa ja ei ole koskaan antavana osapuolena, niin aika yksipuolinen näkemys ja jos kaikki toimisivat samalla tavalla, niin eihän tästä mitään tulisi.
Tämäpä on se asian ydin, täytyy muistaa että foorumi on sitä aktiivisempi mitä enemmän sinne jaksaa kirjoittaa. Ja kun saisi niitä kirjoittajia lisää niin tieto kulkisi ja niitä olisi vieläkin enemmän.

Tai näin ainakin toivon tämän toimivan.
-Eemeli
Auto jonka sulakkeena toimivat renkaat, on kallis rakentaa. Paitsi jos on huonot renkaat.

Avatar
kaara91
Over The Top
Viestit: 7218
Liittynyt: 12 Kesä 2009, 21:10
Auto: -91 GT charged, -91 LX, -89 GT Convertible
Toyota Corona Cab 2.0 -69 Turbo
Hiace-99, Volvo V40 -00.
Paikkakunta: Vihti

Re: Hyvästit foorumille

Viesti Kirjoittaja kaara91 » 13 Helmi 2020, 01:22

Multa on kans turha odottaa vastauksia -95mallista uudempaan, tai Foxikoppasta vanhempiin, jos viat ja ongelmat liittyy vuosimallikohtaisiin tapauksiin. Yleistietoa on 45vuoden aikana kertynyt monista asioista, mutta en helposti lähde arvuuttelemaan tai Googlaamalla etsimään maailmalta kyseitä vikaa. Sen voi hyvinkin tehdä kysyjä itse. Sitävastoin itselleni varmoihin kysymyksiin kyllä vastaan mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman nopeasti, enkä täällä foorumilla ainakaan omasta mielestäni ole pantannut tietojani kenellekkään.
On selvää, että jos auto hajoaa ja korjaamot sekä huoltofirmat nostaa kädet pystyyn, tulee helposti tunne, että täältä foorumilta asian pitäisi selvitä helposti, kun täällä on paljon asiantuntijoita. Mutta vaikka auto on iältään jo yli 100vuotta vanha, niin kysymykset vaan lisääntyy....
Antakaas olla, kun sähköautojen ongelmia aletaan mietiskelemään...

Tässäkin tapauksessa oli käyty YV keskusteluja tämän foorumikyselyn lisäksi, mutta jostain syystä ongelmaan ei ollut löytynyt ratkaisua, vaikka varaosat ja korjausapukin oli kaivettu valmiiksi.

No me kaikki ollaan erilaisia ihmisiä ja käsitetään ja ymmärretään asiat eri lailla, vaikka rautalankamallinkin taivuttelis malliksi. Kaverille joka täältä lähti lipettiin, toivoisin kuitenkin pysyvän automerkissä ja saman mallin autoharrastuksessa edelleen mukana..
Aina ei asiat ole toiselle henkilölle niin selviä. Kyllä muakin on joskus vituttanut oikeesti ja annan takaisin ehkä joskus liiankin herkästi, mutta jos haluaisin olla ilkeä, niin voisin kans poistattaa kaikki 7000 vastausta...
No... olen päättänyt, että jos näin joskus sattuisi -vielä- käymään, niin varmaan asiasta pystyttäisiin sopimaan..Pelkillä hymiöilläkään ei paljon tietoa välitetä foorumin kautta..Eli kirjoitelkaa enemmän..kuluu aikakin mukavammin :lol:
T. kaara

Avatar
jtam289
Hiljaisempi
Viestit: 19
Liittynyt: 23 Loka 2013, 19:00
Auto: Ford Mustang 351W (ex-289) HT 1968. Auto on tuonti / tuotu West Virginiasta.
Paikkakunta: Lahti

Re: Hyvästit foorumille

Viesti Kirjoittaja jtam289 » 13 Helmi 2020, 08:03

Itse vaikka jo vanha äijä (54) olen niin aloitin harrastuksen uudelleen vähän alle 50-kymppisenä vasta.. ja heti tähän porukkaan liityin. on pakko sanoa että olen saannut paljon apuja kysymyksiini suoraan kysymällä tai yv:llä. Ja joskus jopa jo nyt pystynyt auttamaan toisiakin, mikä on yllättänyt itsenikin.

se on välillä hankalaa tietää kaikkia muita taustoja kaverin auton ongelmista tai virityksistä tai muusta, ei ongelmaa ilman toista, näin se vain yleensä menee. ja tässä se hauskuus tässä harrastuksessa onkin ratkoa ongelmia, saada korjattua niitä tavalla tai toisella.
Se että pystytkö ylittämään auttamisrajan kynnyksen eli auttamaan toista asiassa mistä et ole 100% varma, on kohtuullisen korkea ainakin itselleni. En todellakaan halua että kaveri hajoittaa koneensa siksi että mä en tiennyt että siellä oli joku pikku juttu mistä itse en tiennyt.
Siksi on hyvä että täällä on joka mallin ja vuosimallin taitajia. Minusta ei mitenkään voi olettaa että jokaikinen meistä olisi päivystämässä tämän foorumin sivuilla että tuleeko jotain kysyttävää jollekin.

jokainen tahkoaa omalla tavallaan täällä foorumissa visitointej; toiset päivittäin, toiset kerran viikkoon, toiset harvemmin ja jotkut vielä harvemmin. Eikä sillä ole merkitystä vaan sillä, että aina saa apua kun jaksaa vartoa.
jos todellakin on hep hep hätä, sitten apua haetaan normaalisti jo puhelimella jostakin.. itse ainakin soittelisin muutamat tutut clubilaiset (vaikka oman alueen kerholaisia) heti läpi että josko joku tietäisi tai tietää kuka tietää apua ongelmaan. Itselläni on early mutta jos joku soittaisi tai kysyisi multa uudempaan musseen apuja en pystyisi auttaa mutta voisin mä silti kysyä joltakin toiselta että tietääkö joku kuka voisi auttaa.. ystävällisyys auttaa usein, mut jos suunsoitolla edetään niin enpä itse viitsisi tikkua enää ristiin laittaa kyseisen ihmisen eteen..näin se vain menee, minkäs ihminen luonnolleen voi.

ei tämä foorumi mikään 24x7 garage service ole eikä sitä voi edes millään odottaa olevan.
eli järki käteen kerjätessäkin.

sanoisin kyseiselle hemmolle että :bye:
//Jussi
1968 Mustang HT 351W (ex-289, ja kohta ex-351W.. tuleva 4xxW) C4
2007 MINI Cooper S (174hp)

Vastaa Viestiin