Sivu 1/1

SN95 takajarruletkujen teline?

Lähetetty: 01 Elo 2020, 21:25
Kirjoittaja ToniH
Moi,

Kaivelin tuossa Russell 693040 -jarruletkut 94-95 Musseen esille paketistaan. Hmmm... jotenkin nämä ovat oudot, siis takasatuloille tulevat letkut. Ensinnäkin kumpikin oli kasattu niin, että letku sojotti telineessään pelkääjänpuolelle eli kuskin puoleinen väärinpäin. Ei paha rasti kääntää se toisinpäin.

Mutta, se mikä jäi mietityttämään on se, että telineet ovat identtiset. Logiikka sanoisi, että näiden telineiden pitäisi olla toistensa peilikuvat (?). Ennen kuin irrotan orkkistelineet ja letkut ja alan sovittelemaan niin kysäisenpä: pitäisikö niiden olla peilikuvat vai onko nämä identtiset ok? Meinaan, että se liitoksen paikkahan on näillä sentin pari eri paikassa per puoli ja se kova linjahan ei anna periksi. :?:

Kuva

Kiitti!

Re: SN95 takajarruletkujen teline?

Lähetetty: 01 Elo 2020, 22:11
Kirjoittaja Homer65
Ei oo Kiinassa ollu ku toisen puolen kiinnikkeitä :shock: ???

Re: SN95 takajarruletkujen teline?

Lähetetty: 01 Elo 2020, 22:22
Kirjoittaja ToniH
Kattelin löytämääni nettikuvaa ja näyttäisi siltä, että niiden pitäisi olla peilikuvat, jos tulkitsen telineen heijastuksia oikein. :cry:

Mietin tossa, että onhan niissä tietty toi offsetti tavallaan eri suuntaan eri puolella autoa. Tai siis samaan suuntaan mutta laippa eri puolella eli ne tavallaan kompensoi toisiaan laipan aseman suhteen. Täytynee piirtää ja mittailla paljonko laippa on lopulta eri paikassa ja mahtaisko noilla pystyä homman hoitamaan? Uutta telinettä ei kyllä saa äkkiä mistään luulen ma. :?

Ei olisi paha rasti tehdä ite uuttakaan - jos olisi vaikka yläasteen metallityökamat hallussa mutta valitettavasti ei ole moisiin nyt pääsyä.

Re: SN95 takajarruletkujen teline?

Lähetetty: 01 Elo 2020, 22:46
Kirjoittaja kaara91
Rock autossa on ainakin peilikuva osat. Taitaa olla ainoita osia etualatukivarsien kanssa mitkä on peilikuvana tehty... :lol:
Tossa sun laittamassa nettikuvassa noi on kyllä samankätiset. Tosin noi Rock auton osat on alkuperäisvastaavat. Ainakin Foxiin joutui myös muuttamaan jarruputken liitosmutteritkin oli eripuolilla eri kokoa..No tän kun tietää, niin ei tää ole mikään yllätys enää näissä rakkineissa.
Vähän murjasee niin kyllähän se sinne menee..

https://www.rockauto.com/en/catalog/for ... +hose,1792

Re: SN95 takajarruletkujen teline?

Lähetetty: 01 Elo 2020, 23:04
Kirjoittaja ToniH
Prkl... murican bolt on! :x

Se oliskin liikaa vaadittu, että kaupan osat sopis heittämällä paikalleen. No, ei mitään uutta tällä sektorilla. :wink:

Ps. siitä puheenollen: MM:n takatukivarsien mukana tuli uudet nylok-mutterit tukivarsien pultteihin. Ne oli tosin pari milliä pienempiä kuin pultit. :lol:


EDIT: kattelin tänään systeemiä ja autossa on aika hyvin jarruputkea S-mutkalla ennen letkua, joten eiköhän tuosta riitä sulkemaan mahdollinen gappi.

Re: SN95 takajarruletkujen teline?

Lähetetty: 02 Elo 2020, 18:15
Kirjoittaja Homer65
Noihan varmaan kestää taivutella uusiks? Ruustukki ja moska riittäis....

Re: SN95 takajarruletkujen teline?

Lähetetty: 02 Elo 2020, 21:31
Kirjoittaja ToniH
Homer65 kirjoitti:
02 Elo 2020, 18:15
Noihan varmaan kestää taivutella uusiks? Ruustukki ja moska riittäis....
Varmaan mutta jos sen alaosan taivuttaa oikeinpäin niin laippa siirtyy sivusuunnassa useamman sentin eikä ole enää linjassa kovan linjan kanssa. Tai ehkä sen voisi taivuttaa vähän rajummin ja saada sivulinjauksen vähän sinnepäin mutta tavaran pituus lyhenee ja letku tulee selvästi kovan linjan alapuolelle ja taas ongelmia. Pitäisi oikeastaan sahata kiinnikeosa irti laipasta, taivuttaa se toisinpäin ja hitsata laipan toiseen reunaan niin sitten niistä saisi peilikuvat.

Helpompaa ehkä kuitenkin koittaa vaan pelata sen kovan linjan ulottuvuudella akselinsuuntaisesti. Siinä on meinaan jonkunverran pelivaraa...ehkä.... ;)

Re: SN95 takajarruletkujen teline?

Lähetetty: 03 Elo 2020, 04:04
Kirjoittaja kaara91
Varmaan helpoin tapa on leikata toi pala irti, vääntää alaosa ruustuukissa peilikuvaksi ja muutamalla heppillä Micillä pala takaisin ja lopuksi ruostesuojamaalata kappale ennen paikalleen laittoa.

Re: SN95 takajarruletkujen teline?

Lähetetty: 06 Elo 2020, 16:37
Kirjoittaja ToniH
Ei siinä loppujen lopuksi ollut mitään ongelmaa. Telineiden offsetti ratkaisi ongelman - letkujen etäisyys putkista oli melkein nappiin. Toisella puolella ihan heittämällä ja toisella puolella piti ensin aloittaa jarruputki jengalle ja vasta sitten kiristää teline paikalleen.

Siellä ne on. Pitää vielä hakea sopivia C-klipsejä käsijarruvaijereille (muistaako kukaan ulkoa kokoa?) ja pultata kallistuksenvakaaja paikalleen, kun sen ruosteenestomömmöt ovat kuivuneet.

Kuva